Zkoušky

->  Konečné výsledky zkoušek

->  Zkouškové písemky

  Zadání Řešení
"písemka nanečisto" virtuálně :  pdf pdf
1. termín 27.5.2009 :  pdf pdf
2. termín 3.6.2009 :  pdf pdf
3. termín 10.6.2009 :  pdf pdf
4. termín 17.6.2009 :  pdf pdf
5. termín 24.6.2009 :  pdf pdf
6. termín 1.7.2009 :  pdf pdf
7. termín 16.9.2009 :  pdf pdf

->  Požadavky k ústní části zkoušky

Požadavky k ústní části zkoušky ve formě seznamu definic a vět:        pdf


->  Průběh a pravidla zkoušky z NMAA002

  • Zápočet: Nutnou podmínkou účasti na zkoušce z předmětu NMAA002 je udělení zápočtu ze cvičení k tomuto předmětu a jeho zapsání do SIS. Až poté vám SIS dovolí se na zkoušku přihlásit.

  • Zápis na zkoušku: Zkoušky z předmětu NMAA002 jsou u obou paralelek vypsány vždy ve středu ve zkouškovém období (tj. 27.5., 3.6., 10.6., 17.6., 24.6., 1.7.). V tyto dny od 9:00 se koná písemná početní část zkoušky; výjimku tvoří 1. termín, 27.5., kdy se písemná část koná až od 10.00. Přihlásit se na zkoušku znamená přihlásit se v SIS, a to do úterý, které bezprostředně předchází příslušné středě, do 12:00. Do stejné chvíle se také můžete odhlásit ze zkoušky, na kterou jste se přihlásili.

  • Organizace středeční písemky: písemná část se koná pro obě paralelky ("Zelený" i "Rokyta") současně, se stejným zadáním. Přihlašujte se však prosím na zkoušku ke svému přednášejícímu. Podle počtu přihlášených v SIS v úterý v 12:00 bude rozhodnuto, v kolika různých posluchárnách se bude písemná část konat. Jmenný seznam "kdo se má kam dostavit" bude zveřejněn nejpozději v příslušné úterý v 16:00 na této stránce.

  • Zadání písemné (početní) části: Písemka bude složena ze čtyř příkladů, na jejichž vypracování budete mít 2 a půl hodiny (150 minut) času. Půjde o tyto příklady:
    1. úloha na Taylorův polynom
    2. úloha na konvergenci číselné řady
    3. nalezení primitivní funkce k dané funkci nebo spočtení určitého integrálu
    4. vyšetření konvergence Newtonova integrálu
    Za každý příklad můžete získat maximálně 15 bodů, za celou početní písemnou část tedy můžete získat 60 bodů. Upozornění: bude bodován nejen výpočet a výsledek, ale i úroveň zdůvodnění výpočtu (použité věty a pravidla).

  • Při řešení písemky můžete použít všechny poznámky, které jste za semestr nashromáždili, a také libovolnou literaturu. Nepoužívejte grafické programy ani kalkulátory, nepoužívejte jakýkoli software, který umí derivovat, integrovat, ani jinak formálně manipulovat s výrazy. Jedinou dovolenou kalkulačkou budiž vám ta, která umí pouze číselně počítat hodnoty elementárních funkcí. Opisování bude přísně postihováno.

  • Nutný počet bodů z písemky: z písemné početní části je nutno získat alespoň 35 bodů. Pokud někdo nezíská tento počet bodů, neabsolvuje již teoretickou (ústní) část zkoušky, a zkouška pro něj končí známkou 4.

  • Ústní část zkoušky: všichni, kteří získali z písemné části alespoň 35 bodů, budou zkoušeni ústně z teorie, přičemž losované sady otázek budou formulovány pomocí pojmů ze seznamu "Požadavky k ústní zkoušce", který najdete výše na této stránce.

    Zkouška z teorie se koná zpravidla ve čtvrtek (v případě velkého množství studentů i v pátek) po středě, ve které se konala písemka. Ústní zkoušky budou nejčastěji v Karlíně. Kdo kdy a kam se má dostavit, bude zveřejněno na této stránce. Studenti budou zkoušeni tím přednášejícím, ke kterému chodili na přednášku, případně některým z jeho pomocníků z řad zaměstnanců.

  • Průběh ústní části zkoušky: na začátku ústní části zkoušky si vylosujete otázku, která bude mít tyto části:
    1. klíčový pojem (specifikováno v požadavcích)
    2. jedna definice a znění jedné "lehčí" a dvou "těžších" vět, vše po 5 bodech, celkem ... 4x5=20 bodů
    3. důkazy výše požadovaných vět ... po řadě 10, 15 a 15 bodů, celkem ... 40 bodů
    Celkem tedy můžete získat z ústní části zkoušky 60 bodů. Budete mít dostatečně dlouhý čas na přípravu (nebudeme nad vámi stát se stopkami), během které si budete moci dělat poznámky a ty pak využít při vlastní ústní zkoušce.

  • Výsledná známka: Na známku alespoň 3 je potřeba:
    • získat 35 bodů z písemné části
    • znát klíčový pojem
    • získat 10 bodů z části 2 ("definice a znění") ústní zkoušky
    • získat 25 bodů z části 3 ("důkazy") ústní zkoušky
    Podle celkového získaného počtu bodů se poté stanoví známka takto:
    Získané body Známka
    105-120 1
    90-104 2
    70-89 3

  • Pokud získáte z písemné části 35 a více bodů, a přesto díky výkonu u ústní části zkoušku nesložíte, opakuje se příště celá zkouška, tj. její písemná i ústní část. Viz též FAQ z 1.1.2009.

Nejasnosti rád(i) zodpovím(e), sledujte ale také stránku FAQ, třeba je tam váš dotaz již zodpovězen.