Matematická analýza I NOFY151

Internetové stránky cvičení k přednášce Matematická analýza I (NOFY151), zimní semestr 2019/2020.

Úvod

Kontakt

Pokud se mnou potřebujete mluvit, neváhejte mě oslovit před cvičením nebo po něm. Případně mně také můžete napsat email (Vít Průša, prusv@karlin.mff.cuni.cz) a domluvit si individuální schůzku.

Rozvrh

Cvičení je rozvrženo dle SIS.

Konzultace

Nevypisuji formální konzultační hodiny. Ptejte se na cvičení, jsou pro vás! Nevíte-li si s něčím rady, pravděpodobně jsou ve stejném stavu i někteří vaši spolužáci, takže všem prospěje, když se zeptáte. Pokud přesto toužíte po individuální konzultaci, dohodněte si se mnou termín buď ústně nebo emailem (Vít Průša, prusv@karlin.mff.cuni.cz).

Nezpomeňte mluvit a spolupracovat s vašimi spolužáky. Pokud si myslíte, že domácí úkol je příliš těžký, nebojte se požádat spolužáky o radu. (Nezapomeňte ale, že nechat si poradit není totéž co vyřešit domácí úkol metodou "copy and paste".)

Pravidla pro získání zápočtu

Pravidla pro získání zápočtu/složení zkoušky jsou popsána na internetové stránce přednášky. Bodové ohodnocení ze strany cvičího je 10 bodů. Podmínkou pro udělení zápočtu je:

Na cvičeních se budeme převážně zabývat příklady ze standardní sady příkladů. Pokud se chcete připravit předem, tak standardní sadu příkladů najdete na internetových stránkách kolegy Šrámka. Připomínám také, že na internetové stránce přednášky najdete naskenované zápisky přednášejícího.

Domácí úkoly

Domácí úkoly odevzdávejte v písemné formě na cvičení. V případě potřeby můžete domácí úkol naskenovat a poslat mně ho emailem (prusv@karlin.mff.cuni.cz). Soubor s zadáním všech domácích úkolů je ke stažení zde.

Poznámky ke krátké diskusi o popisu křivek v rovině a o použití derivace k výpočtu tečného a normálového vektoru jsou ke stažení zde.

Zápočtové písemné práce

První zápočtová písemná práce

Zadání první zápočtové písemné práce najdete zde. Chcete-li vědět jak jste si vedli v porovnání s vašimi kolegy a kolegyněmi, podívejte se na níže uvedenou statistiku.

První zápočtová písemná práce -- histogram

Druhá zápočtová písemná práce

Zadání a vzorové řešení druhé zápočtové písemné práce najdete zde.

Třetí zápočtová písemná práce

Zadání a vzorové řešení druhé zápočtové písemné práce najdete zde. Chcete-li vědět jak dobře jste si vedli v porovnání s vašimi kolegy a kolegyněmi, podívejte se na níže uvedenou statistiku.

Třetí zápočtová písemná práce -- histogram