Matematika pro fyziky I NMAF 061

Internetové stránky cvičení k přednášce Matematika pro fyziky I (NMAF 061), zimní semestr 2017/2018.

Úvod

Kontakt

Pokud se mnou potřebujete mluvit, neváhejte mě oslovit před cvičením nebo po něm. Případně mně také můžete napsat email (Vít Průša, prusv@karlin.mff.cuni.cz) a domluvit si individuální schůzku.

Rozvrh

Cvičení je rozvrženo dle SIS.

Konzultace

Nevypisuji formální konzultační hodiny. Ptejte se na cvičení, jsou pro vás! Nevíte-li si s něčím rady, pravděpodobně jsou ve stejném stavu i někteří vaši spolužáci, takže všem prospěje, když se zeptáte. Pokud přesto toužíte po individuální konzultaci, dohodněte si se mnou termín buď ústně nebo emailem (Vít Průša, prusv@karlin.mff.cuni.cz).

Nezpomeňte mluvit a spolupracovat s vašimi spolužáky. Pokud si myslíte, že domácí úkol je příliš těžký, nebojte se požádat spolužáky o radu. (Nezapomeňte ale, že nechat si poradit není totéž co vyřešit domácí úkol metodou "copy and paste".)

Pravidla pro získání zápočtu

Pravidla pro získání zápočtu/složení zkoušky jsou popsána na internetové stránce přednášky. Bodové ohodnocení ze strany cvičího je 40 bodů, ty budou rozděleny takto. V semestru budeme psát dvě zápočtové písemné práce, za každou je možné získat 15 bodů. Za aktivitu v průběhu semestru (zejména domácí úkoly) lze získat 10 bodů. Podmínkou pro udělení zápočtu je:

Domácí úkoly

Domácí úkoly odevzdávejte v písemné formě na cvičení. V případě potřeby můžete domácí úkol naskenovat a poslat mně ho emailem (prusv@karlin.mff.cuni.cz).

Zápočtové písemné práce

První zápočtová písemná práce

Zadání a vzorové řešení první zápočtové písemné práce najdete zde. Předchozí vzorové řešení obsahovalo chybu v jednom z možných přístupů k analýze konvergence řady funkcí, opravené řešení ze k dispozici zde. (Skupiny A a B se liší pouze pořadím příkladů.) Chcete-li vědět jak dobře jste si vedli v porovnání s vašimi kolegy a kolegyněmi, podívejte se na níže uvedenou statistiku.

První zápočtová písemná práce -- histogram

Druhá zápočtová písemná práce

Zadání a vzorové řešení druhé zápočtové písemné práce najdete zde. (Byly opraveny -- snad -- všechny překlepy.) Chcete-li vědět jak dobře jste si vedli v porovnání s vašimi kolegy a kolegyněmi, podívejte se na níže uvedenou statistiku.

Druhá zápočtová písemná práce -- histogram

Last modified: Mon Jan 8 01:50:59 CET 2018