Týden?

Jmenuje se to sice oficiálně týden, ale na matematické sekci jsme zdatní - zvládneme vše (jako v předchozích letech) za jeden den. Tím dnem letos bude 4. červen 2018 a místem konání bude chodba a přilehlé posluchárny v přízemí karlínské budovy. Registrace na WDS je otevřena - prosíme, zaregistrujte se do 25. května do 23:59 hod.. Podrobněji k organizaci WDS viz zde odkaz "Pokyny".

Co a k čemu je WDS-M v roce 2018?

Smyslem akce je představit témata doktorských studií zejména mladším studentům (i když nejen jim). WDS-M se skládá z přednášek doktorandů (tj. z prezentací, ať už u tabule nebo pomocí dataprojektoru) a výstavy posterů. Chtěli bychom, aby WDS-M nebylo neznamenalo jen procvičování prezentace a splění jakési povinností, ale také aby se stalo akcí, kam se zájmem o to zjistit, co se na doktorskému studiu matematiky dělá, chodí studenti a případně i kolegové z jiných oborů. Posterová sekce pak dává větší a osobnější prostor pro diskusi s doktorandy o tématech, které vás zaujaly a je zajímají, jistě delší a osobnější než krátké časy na dotazy mezi přednáškami.

Proto:

  • milí PhD studenti, přijďte svým magisterským kolegům ukázat, co děláte, třeba jim pomůžete v rozhodování;
  • milí Mgr (ale i klidně i mladší) studenti, přijďte se podívat, co vaši kolegové v doktorském studiu dělají, třeba vás něco z toho zaujme;
  • last but not least: milí pedagogové, třeba i vás bude zajímat, čím se naši studenti zabývají.

Spoluorganizátoři a podpora

Celou akci tentokát neorganizuje jen matematická sekce - významný spoluorganizátorský podíl pochází od místní SIAM Student Chapter. Podporu akci také vyjádřila SKAS.


Updated by Mirko Rokyta on May 10, 2018