Úvodní kurz z matematiky
pro nastupující posluchače 1. ročníku MFF UK


V letošním akademickém roce se uskutečnil poprvé úvodní kurz středoškolské matematiky pro studenty, nastupující do prvního ročníku studia všech oborů na MFF UK. Cílem tohoto kurzu bylo především pomoci studentům při přechodu za střední školy na školu vysokou.

Kurz byl nepovinný. Studenti navíc neměli povinnost se na kurz přihlašovat, stačilo, aby se dostavili. Na základě testu středoškolských znalostí, který byl studentům předložen na Albeři, bylo 108 studentům z 601, kteří test vyplnili, doporučeno na základě výsledků, aby se kurzu zúčastnili. Níže je možno nalézt jak znění testu, tak souhrn jeho výsledků.

Samotného kurzu se poté zúčastnilo cca 130 studentů. Kurz byl třídenní a konal se ve dnech 29.9.-1.10.2004 v posluchárně M1 pod vedením L. Bočka, E. Caldy a M.Rokyty. Program kurzu je možno rovněž nalézt níže.

Na konci kurzu byla studentům předložena anketa, ve které měli zhodnotit kvalitu kurzu. Byla jim k tomu nabídnuta bodová škála 0 bodů (zcela zbytečný kurz) až 10 bodů (vynikající kurz). Celkem se ankety zúčastnilo 111 studentů, kteří ohodnotili kurz průměrně 8,03 body. Níže je možno nalézt podrobné výsledky této ankety.


              - Výsledky testu, který byl studentům dán na Albeři
              - Informace o organizaci a program úvodního kurzu
              - Vyhodnocení a komentáře k anketě po skončení kurzu


M.Rokyta, 1.10.2004


back