[MA pro F, 2. ročník, ZS 2001/2002, M.Rokyta]

Zkouškové požadavky

[ MAIN | Sylabus | Termíny | Požadavky | Statistika ]


Písemná část zkoušky

Písemná část zkoušky trvá dvě a půl hodiny, ve kterých bude nutno vyřešit čtyři příklady, které budou náhodně vybrané z následujících 6 okruhů témat:

  1. Řešení ODR: rovnice ve tvaru totálního diferenciálu, nebo s integračním faktorem, nebo Eulerova, nebo systém lineárních ODR.
  2. Variační počet: sestavit a vyřešit Euler-Lagrangeovu rovnici k danému funkcionálu, resp. najít jeho extrémy.
  3. Zjistit, zda daná posloupnost či řada funkcí konverguje stejnoměrně (případně k čemu), aplikace stejnoměrné konvergence (většinou limi lim nebo prohození lim a derivování nebo sumy a derivování).
  4. Integrace posloupností a řad funkcí, tj. většinou příklad na Leviho a Lebesgueovu větu.
  5. Integrály s parametrem.
  6. Vícerozměrná objemová integrace: Fubiniho věta a věta o substituci.

Křivkový o plošný integrál nebude v písemce, ale ústně se bude zkoušet (viz dále). Jako dříve bude možno přijít si písemku pouze "zkusit", tentokrát však za ještě přísnějších pravidel: po 15 minutách se budete muset rozhodnout, zda odcházíte od písemky bez újmy na obecnosti, nebo zda zůstáváte, čímž přistupujete ke zkoušce a obdržíte v tomto termínu jednu ze čtyř známek.

Konzultace a dotazy

Obecně jsem k dispozici pro konzultování kdykoli v pracovní den po předběžné dohodě. Telefon ke mně do pracovny: 221913269, email: mirko.rokyta@mff.cuni.cz čtu téměř denně. V případě nouze mi lze volat i na 603 342735.


POŽADAVKY K ÚSTNÍ ZKOUŠCE

Požadavky v každém okruhu jsou rozděleny do dvou částí. Část první, "nutná" je odsazena více vlevo a je psána stojatým písmem, ta platí pro všechny, kteří chtějí udělat zkoušku. Část druhá je typu "navíc pro lepší známku", je odsazena více vpravo a je psána písmem ležatým. Ta je tu je od toho, abych z ní pokládal dodatečné otázky pro ty, kteří aspirují na lepší známku. Není-li řečeno jinak, budou mě zajímat i důkazy.

ODR podruhé

Úvod do variačního počtu

Posloupnosti a řady funkcí

Lebesgueova míra a integrál

Křivkový integrál

Plošný integrál


To je vše, hodně štěstí u zkoušek a PF 2002, M.Rokyta.

back