Byl WDS-M k něčemu?

Knowlegde is worthless if not shared

Na matematické sekci probíhala po jistý čas diskuse, jestli má konference typu WDS nějaký rozumný smysl. Jedním z argumentů, který obracel tuto diskusi spíše k odpovědi záporné, bylo, že bychom měli prioritně směřovat PhD studenty spíše směrem k vystoupením na "opravdových" konferencích.

Jistě na tomto názoru něco je, a to, že již na matematické sekci nevydáváme Proceedings WDS (přestože jsme WDS letos organizovali) lze chápat jako jeden z důsledků výše zmíněné diskuse. Přesto si myslím, že jsem si sám pro sebe jakýsi rozumný smysl ve WDS nalezl - postřehl jsem, že je pro mě přínosné, když si poslechnu, na čem PhD studenti matematické sekce pracují, co je zajímá a jakých výsledků již případně dosáhli.

Zdá se mi, že právě toto může být tou hlavní výhodou setkání a prezentací "napříč obory": přednášejícím určitě prospěje, když se pokusí své problémy zformulovat stručně a přitom tak, že jim porozumí i neodborníci, a posluchači (studenti i zaměstnanci) možná dojdou k názoru, že i v jiných patrech naší budovy se dělá pěkná a zajímavá matematika.

Přesun matematické části WDS do Karlína nám všem přístup k takovým studentským prezentacím usnadnil.


Posted by Mirko Rokyta on June 9, 2014